Være en leder
Hei Folkens

Jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om hvordan det er å være en bedriftseier og leder. Forhåpentligvis kan noen bli inspirert, noen blir nok skremt, noen får kanskje forståelse og noen gir nok totalt F*#%. 
Jeg skal prøve å fortelle litt om fordeler/ulemper, utfordringer, konsekvenser, gleder og erfaringer. 
Dette blogginnlegget blir delt inn i 2 deler, og neste del kommer i morgen. 
For de som vil holde seg oppdatert når neste innlegg blir postet kan enten følge facebooksiden til bloggen eller bare følge meg her :) 

Ja hvor skal jeg begynne? Jeg kan fortelle litt om meg og hvordan jeg havnet her. 

Jeg startet å jobbe når jeg var 14 år. Min første jobb fikk jeg da jeg syklet sammen med en kamerat rundt til bedrifter og spurte etter jobb. Til slutt fikk vi napp! Vi fikk være med å rydde på en malebutikk som skulle flytte. En skikkelig drittjobb, men fy søren så gøy det var! Vi jobbet jo i en jobb vi hadde fikset selv, og best av alt så tjente vi våre egne penger. Penger som vi kunne bruke på akkurat det vi ville!! 
Etter dette har jeg alltid jobbet. Jeg har alltid likt å jobbe, og det er kanskje den største grunnen til at jeg i dag driver et selskap uten noen som helst utdanning. Hardt arbeid og ambisjoner kommer du langt med.Jeg har alltid takket ja til ekstratimer og overtid. Jeg har alltid gått på jobb, selv om jeg har vært syk (selv med mannfluensa).
Nå som jeg har blitt leder ser jeg viktigheten av dette. En ansatt som til stadighet "kjenner etter" blir lagt merke til. En som møter opp på jobb med sykdom blir også lagt merke til, da med et langt mer positivt fortegn. Jeg som leder forventer ikke at noen skal være på jobb uansett hvor syk man er, men er du i stand til å gjøre noe hjemme, er du i stand til å gjøre noe på jobb. (naturligvis avhenger dette av yrke. Det er kanskje ikke helt heldig å være på jobb med mannfluensa dersom du jobber med matvarer)

En annen ting som har vært viktig for meg, er å alltid tilegne seg mer kunnskap. Lære fra de med erfaring, og hele tiden strekke seg etter å bli bedre. Det nytter ikke å tenke at du er utlært eller at du trenger ikke å lære noe mer fordi du mestrer det. Du kan alltid bli bedre, og alltid lære noe nytt.

 

Så tilbake til det å være en leder. Jeg tar noen stikkord som jeg tar for meg, og prøver å få med det meste. 

 

Livsstil
Når du driver et eget selskap er det ikke lenger en jobb, men en livsstil. Du kan glemme at det er 8-16 dager. Det er ingen som dekker for deg om du er borte fra jobb, og det er vanskelig å ta ferie på samme måte som før. Jobb er ikke lenger en del av livet, det blir hele livet. 
Arbeidstid
Du jobber ofte mye mer enn om du er en vanlig ansatt. Du må regne både kvelder og helger. Time etter time. 
Noen uker har det blitt over 80 arbeidstimer. Du må være forberedt på at det krever fryktelig mye tid og krefter.

Er det verdt all jobbingen? 
For min del er det definitivt det. Det krever sinnsykt mye, men dersom du klarer å sette deg mål du jobber mot er det gøy. Og det er kanskje det aller viktigste! Det er viktig å ha det gøy. Like du det du holder på med, er du også i stand til å yte litt ekstra. 

 

Kommer mer i del 2 :) 

 

Vi snakkes
 

3 kommentarer

Maria

25.01.2017 kl.17:48

Spennende lesing, hvor ble det av del 2? :-)

Karrierepappa

25.01.2017 kl.17:52

Maria: Takk for det! Kommer i løpet av uken :)

Maria

25.01.2017 kl.17:56

Gleder meg :-D

Skriv en ny kommentar

Karrierepappa

Karrierepappa

28, Karmøy

hits