Ikke sånn vi tenkte det skulle bli...Hei Folkens! 

I dag skulle vi på en ekstra kontroll med ultralyd bare for å være sikre på at alt var som det skulle være. 
Renate har hele tiden sagt at hun har følt at babyen ligger feil vei i magen. 

Jordmorden som Renate har besøkt var også usikker, og hun sendte oss til en annen jordmord for å sjekke som også var usikker. Derfor skulle vi opp på sykehuset for å sjekke. 
Vi diskuterte litt på forhånd hva vi tenkte dersom babyen ligger feil vei, men kom egentlig ikke fram til noe.

Under undersøkelsen fikk vi jo da vite det vi hadde fryktet. Babyen lå med rumpa ned. Plutselig ble alt veldig reelt. Normalt får du god tid på å finne ut om du vil ta keisersnitt eller føde babyen. Nå fikk Renate bare få timer å bestemme seg på. 
Vi ble forklart godt av legen hva det innebærte å ha barnet feil vei i magen, og hvilke konsekvenser dette kan ha. 

Etter noen undersøkelser fikk vi da vite at keisersnitt ble det beste og egentlig eneste alternativet. Og det ble flyttet plass til oss tidlig neste uke fordi det nå haster litt. 

Plutselig ble alt snudd på hodet. Hvem skal passe barna, hvem skal passe Ace, hvordan er det med keisersnitt, hvor lenge blir jeg borte fra jobb osv. Nå har vi plutselig et hurtig planlagt keisersnitt, som blir helt annerledes enn fra hva vi hadde sett for oss. Heldigvis er min kjære Renate så sterk og tøff at det kommer til å gå kjempebra! 

Nå skal vi nyte vår siste rolige helg hvor det bare er oss 2. Chips, brus og tv i senga blir oppskriften denne helgen. 

Neste uke blir vi foreldre!  

 

 

2 kommentarer

Christopher

01.10.2017 kl.15:43

Ser dette er en stund siden, men ble fryktelig nyskjerrig.

Hvordan opplevde dere at det var å få innvilget et planlagt keisersnitt? Hvordan var det i Haugesund? Vi bor i Stavanger og har selv en baby som ligger med rumpa ned. Dama, spesielt, er livredd for å "tvinges" til vaginal fødsel etter en del googling...

Var det andre grunner som lå til rette for at dere "fikk valget"? Bekkenproblemer eller annet? Er helt grønn på området, og prøver å være så støttende og reflektert som overhodet mulig. Etter det vi har lest, føler vi at nesten alle blir oppfordret til vaginal fødsel ved seteleie...

Karrierepappa

02.10.2017 kl.12:49

Christopher: Hei Christopher! Vi hadde en mistanke om at hun lå feil vei ganske lenge, og vi ga beskjed til jordmor at vi ønsket en ny ultralyd og få sjekket grundig. Når vi da fikk beskjed om at hun lå feil fikk vi beskjed om at de helst ønsket en vaginal fødsel, men på grunn av smalt bekken kunne vi få velge.
Det skjedde egentlig ganske fort og vi rakk ikke å tenke så veldig mye, samtidig som vi fikk tenkt alt for mye hvis du skjønner.
De sa at de aller fleste tilfeller vil det gå fint med vanlig fødsel når barnet ligger feil vei, men ettersom bekkenet var smalt så var det større fare for hastekeisersnitt.
Anbefaler dere å få et møte med sykehuset for å ta en samtale med de. Kan ikke se for meg at det er så veldig sunt å gå å grue seg og bekymre seg heller akkurat.

Når det gjelder håndteringen fra sykehuset fra vi kom på ultralyd og til barnet var født så er jeg veldig imponert. De var rolige og profesjonelle gjennom hele prosessen og gjorde det både trygt for meg som far og henne som mor.

Ønsker dere masse lykke til videre! Går nok veldig bra uansett hvilken type fødsel det blir :)

Skriv en ny kommentar

Karrierepappa

Karrierepappa

28, Karmøy

hits