Være en leder, del 2God kveld Folkens!

Da var jeg klar for andre del av dette inlegget.

Tenkte jeg skulle fortsette der jeg slapp med hvordan det er å være en bedriftsleder.Utfordringer
Når du driver et selskap støter du på mange utfordringer. Det kan dreie seg om alt fra personal, økonomi, dårlige tider, rykte og ditt personlige liv.
Jeg som pappa førsøker alltid å la barna og familien komme først. Stort sett går det fint, men noen ganger må du prioritere på andre måter.
Det å drive et selskap koster mye krefter og tid. Og det er dager og uker der du er så sliten at du helst kunne tenke deg å legge deg på sofaen og bli der resten av dagen, men så lett er det ikke. Barna skal ha mat, de skal gjøre lekser, det skal ryddes og vaskes.
Det jeg har lært meg er å sette pris på øyeblikkene hvor du er alene for å samle krefter. For min del hører jeg på musikk og går inn i min egen boble.

Det finnes også naturligvis mange jobbrelaterte utfordringer når du driver noe. Du er ansvarlig for alt som blir gjort, alle leveranser, all kontakt med kundene, alle faktura som blir sendt ut og økonomien til selskapet.
Det krever at hodet hele tiden er på plass. Du må tåle fornøyde kunder, misfornøyde kunder, gode tider og dårlige tider.Drømmen
Det er nok mange som tenker at det å være en sjef eller ha sitt eget selskap gir mye penger og mye fritid. Egentlig er det ganske omvendt. Jeg blir også ganske overrasket over at voksne folk fortsatt kan tro på det at når du starter for deg selv så kommer alt rekende på en fjøl. Det å starte opp noe krever utrolig mye jobb, det krever overtid, det krever mentalitet og målbevissthet.

Positive sider
Det finnes naturlig nok også mange positive sider med å drive et eget selskap. Du får muligheten til å styre hvordan det skal gjøres i den retningen du ønsker. Du er litt friere til å gjøre det du ønsker. For min del er det også noe jeg har ønsket lenge, og dermed blir jeg stolt over meg selv og hvor langt jeg har kommet.Samboeren
Min samboer er min viktigste støttespiller av alle. Hun er tålmodig, engasjert og gir meg all den støtten jeg trenger. Det er ikke alltid like lett å vise hvor takknemlig jeg er for det hun gjør, men alt hun gjør for meg er jeg evig takknemlig for.
Dette er også veldig viktig dersom du har en krevende jobb. Ha en støttespiller, en som du kan snakke med, en som får deg på andre tanker og en som gir kjærlighet når du trenger det som mest.Leder eller sjef?
Forskjellen på å være en leder og en sjef er ganske stor! En sjef er den som skylder på andre når ting ikke går bra og tar æren når ting går bra. En leder tar kritikken på seg selv og deler æren med sine kolleger. For min del er det viktig å hele tiden være en leder. For at selskapet skal lykkes er du avhengig av alle, og det er viktig for meg å kunne gi ansvar og se til at alle får utviklet seg og lært noe nytt hele tiden. Jeg ønsker å være den som går foran, og ikke den som sitter bak og lar de andre dra lasset. Et godt samhold er viktig for å få alle til å yte mest mulig og uttrykket «monkey see, monkey do» er viktig å tenke på hele tiden. Gå foran som et eksempel og de ansatte er mer inspirert til å følge.

Hvem kan være leder?
Alle kan være en leder så lenge du vet hva det innebærer og er klar for det. Har du mål og ambisjoner anbefaler jeg å prøve. Du vinner ingenting på å ikke prøve, men du kan tape mye om du ikke får det til. Så ha troen på deg selv, ha en god plan og vær villig til å jobbe knallhardt.
If you can dream it, you can do it! 

 

Ønsker alle en fin søndagskveld og en fin kommende uke. 
 

Vi snakkes!

#dream #leder #ifyoucandreamityoucandoit

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Karrierepappa

Karrierepappa

28, Karmøy

hits